top of page

Tips til kampanjer og innlegg til deg eller din bedrift om du sitter fast!

Alle som jobber med sosiale medier og markedsføring har nok opplevd at de sitter fast på hva de skal poste, eller hva neste kampanje skal handle om. Ofte så følger man en plan eller et årshjul, men om man ikke har dette eller man ønsker nye ideer for å skape engasjement så kommer ofte "publiserings-sperren".  

Her er noen tips til kampanjer eller innlegg du kan kjøre på sosiale medier:
 

 1. Konkurranser og Giveaways: Arranger konkurranser eller giveaways for å engasjere følgerne dine og øke interaksjonen på sidene dine. Be folk om å like, dele eller kommentere innlegget ditt for å delta, og tilby en attraktiv premie som motivasjon.
   

 2.  Presenter artikler/forskningsrapporter: Gjør et søk på ulike artikler eller nye forskningsrapporter innenfor ditt felt eller interesse og engasjer følgerne dine ved å dele dette i din stil, bruk gjerne bilder og tekst sammen for å få frem det du ønsker å legge vekt på. Husk referanser, slik at følgerne dine kan se hvor du har informasjonen fra.
   

 3. Brukerdrevet innhold: Oppmuntre følgerne dine til å dele sine egne bilder, videoer eller historier som er knyttet til merkevaren din eller et bestemt tema. Dette kan bidra til å skape en følelse av fellesskap og engasjement rundt merkevaren din.
   

 4. Influencer samarbeid: Samarbeid med influencere eller bransjeeksperter for å øke synligheten og nå ut til en bredere målgruppe. Velg influencere som har en troverdig tilknytning til merkevaren din og som appellerer til din målgruppe.
   

 5. Spørsmål og svar (Q&A): Arranger en spørsmål og svar-økt der følgerne dine kan stille spørsmål og få svar direkte fra deg eller et teammedlem. Dette gir en mulighet til å bygge tillit og engasjere følgerne dine på en personlig måte.
   

 6. Temadager og høytider: Utform innlegg som er knyttet til relevante temadager, høytider eller hendelser. Dette kan inkludere alt fra nasjonale dager til internasjonale bevegelser og markeringer.
   

 7. Bak kulissene: Gi følgerne dine et glimt bak kulissene av merkevaren din ved å dele bilder eller videoer som viser hvordan produktene dine lages, arrangementer planlegges eller ansatte arbeider. Dette kan bidra til å skape en følelse av tilknytning og autentisitet.
   

 8. Brukernes suksesshistorier: Del suksesshistorier fra fornøyde kunder eller brukere av produktene dine. Dette kan bidra til å bygge tillit og sosial bevissthet rundt merkevaren din.
   

 9. Polls og spørreundersøkelser: Bruk polls og spørreundersøkelser for å samle inn tilbakemeldinger og engasjere følgerne dine. Dette kan også hjelpe deg med å forstå målgruppen din bedre og tilpasse innholdet ditt etter deres behov og preferanser.
   

Husk alltid å tilpasse kampanjer og innlegg til din målgruppe og dine mål, og pass på at det ikke blir rotete og uoversiktlig i dine kanaler. Vær kreativ, relevant og autentisk, og ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige tilnærminger og ideer.

bottom of page