top of page
 • Instagram

10 gode tips til bruk av Instagram for bedrifter

Instagram er en kraftig plattform for bedrifter å markedsføre seg på i sosiale medier. Her er noen tips som kan være nyttige:

 1. Optimaliser profilen din: Sikre deg at profilen din er bedriftsorientert. Bruk et tydelig profilbilde, inkluder en kort beskrivelse av hva bedriften din driver med, og legg til lenker til nettstedet ditt eller andre relevante sider.
   

 2. Del kvalitetsinnhold: Lag visuelt tiltalende innlegg som representerer merkevaren din. Bilder, videoer, og historier bør være av høy kvalitet og passe til merkevarens stil.
   

 3. Bruk hashtags smart: Bruk relevante og populære hashtags for å nå ut til flere brukere. Unngå overbruk og bruk heller kvalitetshashtags som er relevante for innholdet ditt.
   

 4. Historiefortelling: Bruk Instagram Stories til å fortelle historier om bedriften din. Det kan være bak kulissene-innhold, produktlanseringer, ansattetakeovers eller spørsmål/svar-sesjoner.
   

 5. Samarbeid med influensere: Å samarbeide med influensere kan øke synligheten din og skape tillit hos følgerne deres. Velg influensere som passer godt med merkevaren din.
   

 6. Kjør konkurranser og kampanjer: Arranger konkurranser eller kampanjer for å engasjere følgere. Dette kan øke interaksjonen og skape buzz rundt merkevaren din.
   

 7. Analyser og tilpass: Bruk Instagram Insights for å analysere prestasjonen til innleggene dine. Tilpass deretter innholdet ditt basert på hva som fungerer best for målgruppen din.
   

 8. Bygg et fellesskap: Svar på kommentarer, vær engasjerende og bygg et aktivt fellesskap rundt merkevaren din. Det å vise at du bryr deg om følgernes tilbakemeldinger og spørsmål, kan styrke forholdet.
   

 9. Utforsk Instagram Shopping: Hvis det er relevant for bedriften din, kan du bruke Instagram Shopping-funksjonen for å tagge produkter direkte i innleggene dine, noe som gjør det enklere for følgerne å kjøpe.
   

 10. Rød tråd: Hold profilen så ren og ryddig som mulig, slik at målgruppen enkelt får oversikt og kan se budskapet til bedriften. Benytt deg av "festet innlegg" og highlights for å få frem viktig informasjon, dette kan være for eksempel åpningstider, kampanjer og tjenester.
   

Husk at det å bygge et sterkt nærvær på Instagram tar tid, tålmodighet og konsekvent innsats. Prøv deg frem og tilpass strategien din basert på hva som fungerer best for din spesifikke bedrift og målgruppe. Lykke til!

bottom of page